+34 687 825 945       info@lamola.cat

Sobre Nosaltres

PASSIÓ PER LA CERVESA ARTESANA.

Era pels voltants de l’any 2004 amb només 16 anys, vaig començar a interessar-me pel món cerveser. Fins aleshores, tan sols coneixia les cerveses industrials més accessibles, que trobava a bars, restaurants o supermercats. Però un dia, fent una parada a una taberna de cerveses d’importació, vaig tenir l’ocasió de tastar una cervesa de blat. Allò em va deixar sorprès: una cervesa feta de blat? No són d’ordi les cerveses? Aquella curiositat innocent desembocaria en una ferma passió pel món cerveser.

Tanmateix, amb aquella edat era difícil poder obtenir cerveses de forma legal, així que vaig pensar: i si pogués fer la meva pròpia cervesa a casa? Tot investigant, vaig adquirir uns preparats a través d’Internet per a poder fer cervesa, amb receptes ja fetes. Eren cerveses que es feien amb base d’extractes de malta. El problema estava en què les cerveses sortien bones, però no eren meves, la recepta ja estava feta. Jo volia més.

Més endavant vaig aprendre la tècnica de la maceració. Comprava el gra d’ordi maltat, el molia amb un corró i el posava a una olla de 8 litres a la cuina de casa meva. Per fi, les receptes ja eren meves: malta base pilsner, una mica de malta caramel•litzada i malta torrada, i obtenia una cervesa completament nova i pròpia.

 
cervesa la mola

UNA AFICIÓ CONVERTIDA EN OFICI.

Cansat d’una feina gens estimulant, juntament amb la situació econòmica global, decideixo dedicar-me plenament a la producció de cervesa artesana. Aprofitant l’empresa de caldereria del meu pare, vam dissenyar una màquina capaç de fer la maceració i l’ebullició amb un sistema de decantació (més endavant dissenyaríem nova maquinària, amb més capacitat). Volia deixar de banda la producció a la cuina i començar a fer una producció més professional, sense deixar de ser artesà. Així doncs, cap al Maig del 2012, comença l’aventura de Cervesa La Mola.

Al no disposar de gaires mitjans, la producció s’inicia al soterrani de casa dels meus pares. Produïa cerveses sense etiquetar que després venia a familiars i amics, per a poder reinvertir en la cervesa. Amb tot, va arribar el punt què produïa diàriament i la gent quedava sorpresa amb la qualitat del producte. La cervesa es va començar a vendre al club de motos clàssiques SoulVespa Scooter Club Terrassa, on va tenir una gran acceptació. Actualment Cervesa La Mola és espònsor del club.

 
Cervesa La Mola

LA FEINA CONSTANT.

Tot enredant a amics i familiars, la marca ha anat creixent. Ho ha fet de forma natural, sense grans ambicions. Ho ha fet de manera terrenal, produint allò que es necessitava i apostant sempre per la qualitat. Des dels inicis fins l’actualitat, hem respectat moltíssim el producte i l’elaboració natural, així com amb l’obtenció de la matèria prima de proximitat. Hem fet servir sempre els mètodes més artesans i així continuarem.

Aprendre i crear són els nostres fulls de ruta, per això, en aquest curt període de temps hem elaborat cerveses de tot tipus: Scottish Ale, English Pale (Mild), Weissbier, Imperial Stout, Bock, Porter, Indian Pale Ale, Pilsner, cervesa amb tequila… Al ser una producció a petita escala vam escollir, fent cas a les opinions d’aquells qui tastaven la nostra cervesa, les que serien les nostres cerveses definitives: la Belgian Ale, la Red Irish Ale, la Stout i per últim la IPA o Indian Pale Ale.

Actualment, Cerveses La Mola és una empresa de cervesa artesana, ubicada al Vallès Occidental amb seu a Viladecavalls. Elaborem cervesa a partir de productes naturals sense filtrar ni pasteuritzar i no hi afegim colorants ni conservants, així com cap altra mena d’additiu. La nostra meta és apropar al públic un element tant quotidià i mil·lenari com és la cervesa, no només el seu consum, ja àmpliament estès, sinó transmetre la nostra passió, donar a conèixer d’on ve, com es fa i quins productes s’utilitzen.

AVENTURA COMPARTIDA.

Val a dir que no he estat mai sol en aquest projecte. Aquest no hagués pogut ser una realitat si molta gent del meu voltant no hagués estat amb mi, recolzant-me cada dia. És per això que els respecto moltíssim i els hi dedico unes línies a la historia de Cerveses La Mola. De tot cor, gràcies!

Víctor Hermoso Gràcia

Sin título-10

 
cervesa la mola